Sveiki,
O būna ir taip, kad užsuki į blogą ir nerandi įrašo, o pasirodo jo nepaskelbei! Tad skelbiu dabar. Gero skaitymo.
Dienos lekia, nespėju su jomis, o veiklos atrodo tik daugėja.
Taigi peržvelgusi savo 3 savaičių vakarienių meniu nusprendžiau, kad kiekvienos dienos nėra tikslo aprašinėti, nes kai kurie patiekalai kartojasi su labai menkais pakitimais. Pvz. Varškės apkepas su razinomis arba be.
Tad nusprendžiau geriau pateikti išbandytus receptus, kurie man neįprasti ir įdomūs.
Pirmasis nors už lango žiema, tačiau vistiek norisi šašlykų, tad greitai sumarinavau kaip įprastai darau ( vienodomis dalimis actu ir vandeniu, svogūnais ir prieskoniais) ir tada nusprendžiau išbandyti kepti šašlykus trilitriniame stiklainyje. O ir bet tačiau, švarūs stiklainiai pas mus išvažiuoja į rūsį ir pasirodo nebelikę jokio tokios talpos stiklainio. Tad teko suktis iš padėties ir imti stiklinį puodą. Suvėriau mėsą ant medinių iešmelių sustačiau 45 laipsnių kampų uždengiau, o pro kraštus palikau kyšoti pagaliukus ( dabar galvoju todėl to nenufotografavau? na bet reikia taisyti padėtį tad kada nors kai kartosiu, o tai tikrai bus, būtinai nufotografuosiu) ir kepiau. Mano dideliam nustebimui skonis buvo labai artimas kepamų ant laužo, nors aišku orkaitė niekad visiškai nepakeis skonio tiek, kad būtų identiška.
Kitas bandymas granola, darau jį jau antrą kartą, skanumas nenusakomas, tik ji man truputį trupa, tačiau tobulėju ir manau su laiku pavyks idealiai.Gaminau pagal mano neseniai atrastą YouTube kanalą Gamink su Justina. Visa šeima įskaitant mažąją, džiūgauja kai gaminu šį saldėsį. Kitas patiekalas - desertas taip pat iš šio kanalo - tiramisu be kiaušinių su namie keptais damų piršteliais. Gyvenime nebūčiau patikėjusi, kad teks užsiimti tokiu darbu, nes man tai atrodė kažkas labai sunkaus ir neįveikiamo.
Kitas dalykas kodėl bijojau šio receptų -žali kiaušiniai, tad kai tik pamačiau šitą receptą nekilo klausimų kuo lepinsiu šeimyną savaitgalį. Tačiau mano norai dar neviskas, apibėgus tris artimiausias ne pačias mažiausias biskvitinių sausainiukų ne tik , kad nebuvo, be ir paklausus salės darbuotojų gūžčiojo pečiais lyg būčiau prašiusi keptų karvelių mėlynų paprikų padaže. ( Net nežinau ar tokios yra, bet čia šiaip palyginimui). Kadangi norai dideli teko suktis iš padėties, na ir pavyko, iškepiau naminius, tik ne visai piršteliai, labiau panašūs į blynelius. Tačiau skonio nuo to nė kiek ne blogesnio.
Tai štai tokie mano nauji atrasti ir išbandyti receptai. Einu kur nors užsirašysiu, kad reikia fotografuoti kiekvieną patiekalą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą