2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

Savaitės patiekalai vakarienei 2

Sveiki ir vėl, antra savaitė, ir  startas man visai  patiko.



Tad skubu dalintis savo mintimis ir skonio patyrimais.
Pirmadienis - Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai ir ryžiai kitaip
 Vištienos kaip ir kitų dalykų marinavime mėgstu improvizuoti, kai kada pavyksta puikiai kai kada nelabai. Šį kartą   nusprendžiau neeksperimentuoti ( prisiminkime praeitos savaitės nesėkmes)  ir marinavau pagal šį receptą.Užmarinuota vištiena stovėjo beveik parą, kepiau kepimo maišelyje,  tad  liko sultinga ir tikrai be galo skani. Garnyrui norėjosi kažko įdomesnio,  tad įvertinusi šaldiklio ir šaldytuvo turinį išbandžiau Ryžių ir daržovių garnyrą su kiekiais kiek persistengiau,  tad liko ir kitai dienai. Bendroje sumoje derinys tikrai skanus, o ir buvo panaudoti šaldyti žirneliai, kuriuos panaudoti man itin sudėtinga. Ir baltas vynas, kuris jau geras mėnuo stovėjo šaldytuve ir tiesiog maldavo būti sunaudotas kokia nors forma.

Antradienis -  Kiaulienos kepsniai ir vakarykščiai ryžiai. 
 Čia kažkokio recepto nebus,  tiesiog  išmušiau plaktuku kiaulienos dalį su šiek tiek  lašinuko (kadangi perkame po pusę kiaulės nepasakysiu, kuri tai kiaulės vieta)  ir užmarinavau eiliniam savo  kūrybos mišinyje, kurį  sudarė pikantiški prieskoniai iš Alvo  alyvuogių aliejus, česnakas ir žinoma druska bei pipirai. Kiek laiko stovėjo tiksliai nepamenu, bet tikrai  daugiau nei 3 valandas. Tuomet viską sukroviau į kepimo maišelį ir kepiau. Pasak vyro kepsniai tiesiog tirpo burnoje. Na,  o kadangi buvo likę vakarykščių ryžių papildomai jokių daržovių nedėjau, nes derinys buvo tikrai skanus.

Trečiadienis cukinijų ir bulvių blynai
Cukinija yra  labai naudinga daržovė ir aš ją labai mėgstu,  bet mėgstu dažniausiai šviežią plona žieve kai ką nors gaminant nereikia jos lupti ir skobti sėklų. Tačiau kaip jau rašiau praeitą savaitę turiu garbės sukti galvą kur dėti dideles cukinijas. Tad pasinaudojusi paieška radau štai šį receptą ir pagaminau tikrai skanių blynelių. Viską dariau kaip nurodyta,  tik noriu atkreipti dėmesį, kad blynai skanūs bus tik tada, kai juos  išskirstysite, kad būtų itin ploni tik tada jie bus traškūs.


Ketvirtadienis Varškės apkepas
 Reikės:
2 pakelių varškės
Maždaug puodelio (300 ml) Manų kruopų
2 Kiaušinių
 stiklinės pieno
Keleto šaukštų aliejaus
Cukraus pagal skonį
Razinų ar kitų džiovintų vaisių jei mėgstate

Pirmiausia  užpilu manų kruopas pienu ir palieku 10-15 minučių, kad pabrinktų šiek tiek,  ir viską  įmaišau,  kartais plaku blenderiu,  kartais palieku taip, tiesiog gerai išmaišau ir viskas.  Jei dedu džiovintų vaisių juos dedu po plakimo blenderiu.  Dėl purumo galima įdėti tarkuoto fermentinio sūrio,  tačiau tai daryti nebūtina. Mums šis paprastas receptas puikiai tinka,   valgome su cukrumi ir grietine todėl į patį apkepą cukraus dedu nedaug

Penktadienis  Dešrelės ir bulvės su marinuotais patisonais.
 Turbūt perskaitėte ir kikenat sau į delną,  o čia tai jau receptas bus,  nebus jo deja :D tačiau kartais būna ir tokių patiekalų,  mano vyras mėgsta bulves prie mėsos,  ir  prie visko kas primena mėsą, tad jei tik duodu pasirinkimą tai   būtinai bus bulvės.   Patisonus marinavau pati pagal šį receptą

Šeštadienis -  blyneliai su obuoliais ir varške
 Blynai dažniausia pas mus karaliauja savaitgalį jei nereikia niekur keliauti,  tačiau šią savaitę jie buvo net du kartus ir antrieji  t.y. šeštadieniniai  yra kartojami jau n-tąjį kartą. Šis receptas man patiko tuo, kad blynai kepti orkaitėje būna neriebūs,  o ir šiaip sulankstei sudėjai į skardą pašovei ir  gali keliauti prie kitų darbų.
Sekmadienis- trinta moliūgų sriuba ir pica.
Nors moliūgą  šaldiklyje laikiau tam laikui, kai mažasis ims valgyti  "tikrą" maistą, tačiau kažkaip  labai užsinorėjau trintos moliūgų sriubos todėl nedidelę dalį pasisavinau ir pagaminau sriubą. Tai bene vienintelė trinta sriuba, kurią lig šiolei valgydavo visa šeima,  tačiau  šį kartą mažoji atsisakė vien pamačiusi vaizdą,  ką gi valgėme trise.
Na, o pica tai nieko kaip ir įdomaus,   padas įprastas mielinis,  viena pica  su saliamiu ir kalnu daržovių, o kita naujai bandyta, kuriai vyras  iš pradžių atkakliai priešinosi, tačiau patyliukais pagaminau ir visiems patiko ir man pačiai ji buvo daug skanesnė nei pirmoji.
 Receptą kopijuoju kadangi jis paimtas iš kelių receptų puslapio,  kuriame rasite ir daugiau picos receptų.

 
Pica su varške, pomidorais ir alyvuogėmis

1/5 picos tešlos
150 g liesos varškės
5 valg. š. neriebaus majonezo
1 skiltelė česnako
žiupsnelis druskos
žiupsnelis Provanso žolelių mišinio
žiupsnelis pipirų
juodųjų alyvuogių
vyšninių pomidorų
gražgarsčių pateikimui

Picos tešlą iškočiokite.
Varškę, majonezą, skiltelę česnako, druską, žoleles ir pipirus sudėkite į maisto smulkintuvo indelį ir sutrinkite iki vientisos masės. Varške aptepkite picos pagrindą. Išdėliokite griežinėliais supjaustytas alyvuoges ir pomidorus. 
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių, kol kraštai gražiai parus. Iškepusią picą pagardinkite gražgarstėmis.

Paįvairimui uždėkite fetos sūrio - jis čia labai tiks.


Ką gi skanaus ir ačiū, kad esate kartu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą