2015 m. sausio 10 d., šeštadienis

Savaitės patiekalai






Sveiki,

Kadangi taip jau nutinka, kad man kiekvieną dieną sugalvoti ką gaminsiu vakarienei  yra be galo sunku, nebent tarsi netyčia kažkas užsimena ko norėtų, arba pasufleruoja parduotuvių akcijos.
Tad nusprendžiau rašyti savaitės meniu čia, tai ką valgėm praeitą savaitę ir bus lengviau rasti,  o ir Jums  gal bus naudos.
Mūsų šeimoje pagrindinis  valgymas yra vakare,  kai visi susirenka, po darbų,darželių,mokyklų. Tačiau Jums patikusius receptus galite gaminti tada kada Jums patinka. Taigi važiuojam:
Pirmadienis - vakarienės nesėkmė
 Pirmadienį pietums buvau nusprendusi virti sriubą iš salierų ruošinio sriubai ir bulvių,  dar, kad būtų sočiau įmečiau keletą makaronų. Sriubos ruošinius mėgstu, nes tai patogu kai skubi, tačiau šis buvo
nevykęs,  be to ir nuorodos greitai nerandu, žinau, kad įėjo salierų šaknys, morkos ir gal paprikos arba pomidorai, sunaudojau paskutinį indelį ir tikrai nebekartosiu.
Taigi nenukrypstant nuo temos išviriau pietums sriubą, paragavau ir supratau, kad vakarienei jos niekas nevalgys, nes per daug stiprus saliero kvapas ir pati sriuba su kažkokiu trūkumu kažko,  ko nežinau. Tad į tą sriubą suverčiau iškeptus vakarienei maltos mėsos kukuliukus ( visada kepu orkaitėje,  nes taip sutaupau laiko, o ir skaniau) įmečiau dar prieskonių ir palikau troškintis, gavosi nieko gero,  nes makaronai ištižo ir vėlėsi burnoje. Tad ir nuorodų į receptus nebus, nes net nemanau ar šią mano kūrybą kas nors norės kartoti.
Antradienis - vakarienės nesėkmė 2
Šią dieną apsidžiaugiau radusi namie cukinijų,  kažkaip gulėjo jos pamirštos prie kitų daržovių (žinau žinau, kaip galima nepastebėt tokių didelių geltonai žalių "paršiukų" , bet va kažkaip praslydo pro akis)  Tad susiradau receptą ir juo vadovaudamasi gaminau, skirtumas tik tas, kad įdėjau truputį spirgučių, spirgintų iš sūdytos šoninės. Jie neišgelbėjo ir taip keisto patiekalo. Šeimyna išbrokino ir sakė " Gal ryt pagamink ką nors valgomo?"
Trečiadienis - Valio!!! Valgoma!!!
Trečiadienį įtampos buvo dvigubai daugiau,( o kaip gi kitaip po dviejų dienų nevykusio bandymo vaidinti Martą Stewart ar bent jau Beatą :D) Taigi taigi atsidariau  šaldiklį ir bandžiau susipažinti su jo turiniu, už akių užkliuvo  šaldytos krabų lazdelės,  viena pakuotė snieginio krabo ir dvi paprastos. Įprastu atveju būčiau dariusi krabų lazdeles tešloje, tačiau kažkaip man jos  visada būna riebokos,  o to po švenčių maratono norėjosi mažiausiai, ta ieškojau kol radau  šį stebuklą "Traškūs krabų lazdelių ir sūrio kąsneliai  tik kadangi  pagrindinis ingridientas buvo šaldytas tai ėmiau į rankas trintuvę ir darbavausi su ja. Tikrai skanus ir pavykęs patiekalas, tad esant progai būtinai nusipirksiu krabų lazdelių, kad vėl ištikus kūrybos virtuvėje krizei galėčiau juo pasinaudoti.
Valgėm su  morkų-obuolių-saulėgrąžų-majonezo salotomis ir ryžiais.
Ketvirtadienis - grybai grybukai
 Ši diena kažkaip buvo planuota seniai,  tiksliau patiekalas jai, tačiau vis gailėjau paskutinės dėžutės šaldytų baravykų. Gailėjau gailėjau,  bet supratau, kad kam apgaudinėju save nebus ir nebus o gailėtis,  bet bent būsim skaniai pavakarieniavę. Taigi receptas niekuo nemandras - nors jų internete ir pilna,  bet neradau 100 % atitinkantį maniškį.
Tad gaminu taip:  į keptuvę dedu svogūnus ir pjaustytą šoninę pakepinu, kad lengvai apskrustų, tada sudedu baravykus ir leidžiu viskam troškintis.Susikaupusius riebalus nupilu ir tik po to dedu kelis šaukštus grietinės. Leidžiu troškintis dar keletą minučių. Valgom su  virtomis luptomis bulvėmis.
Penktadienis - kibinai
Kad Jūs žinotumėte kaip aš apsidžiaugiau kai dukra tarsi tarp kitko paklausė kada mes valgysim kibinų. Namie visko ko jiems reikia turėjau tad pasakiau rytoj (t.y. vakar)  Ir ką gi  jau grįžus iš mokyklos, pasiraitojom rankoves ir  pirmyn. Kibinus visada darau pagal šį receptą , tik kartais darau su faršu, o kartais pjaustau. Šį kartą dariau su faršu, nes kai dukra užklausė jis jau buvo ištrauktas iš šaldymo kameros. Pavyksta visada, skanu be galo be krašto.
Šeštadienis - kartojam kibinus
Kadangi kibinų buvo padaryta nemažai tad jų užteks ir šeštadieniui.Nebent norėsis kažko  įdomesnio užkąsti papildomai. Tačiau užteks veiklos ruošiantis sekmadieniui.
Sekmadienis - orkaitėje kepta karka su bulvėmis
Kadangi perkam visada po pusę kiaulės vienu metu tai ir gaunam visą pusę kiaulės,  todėl turime 2 karkas. Jas visada ruošiu vienodai,  nes pirmieji bandymai buvo ne itin sėkmingi.
Tad pirmiausia apverdu su prieskoniais, pirmąjį vandenį išpilu. Tada padarau įpjovas,  įtrinu prieskoniais,  trinu kas jau šauna į galvą,  galima naudotis tradiciškai garstyčiomis ir medumi pvz kaip šiame recepte  Bet šiaip retai vadovaujuosi kokiu receptu. Tada leidžiu pastovėti bent kelias valandas ( arba net per naktį) su tais prieskoniais ir kišu į kepimo maišelį  (man jie labiau patinka nei rankovės)   Kepu 190-200 C orkaitėje apie valandą. Pagal norus būna apverdu bulves ir apdėlioju šalia, arba kišu irgi į rankovę. Ką darysiu su bulvėmis šį kartą dar nesugalvojau.
 Be to dar sekmadienį kepsiu duoną,  tačiau čia jau reikalingas atskiras įrašas.

Tikiuosi  šis įrašas  Jums buvo naudingas ir virtuvės krizė bus įveikta.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą